SFA Benelux

Al meer dan 50 jaar lang streeft SFA Group ernaar om het voor iedereen mogelijk te maken ongeacht waar en op eenvoudige wijze echte toiletten, badkamers of keukens te installeren, zonder grote werkzaamheden. Onze Franse groep is de uitvinder van de beroemde Sanibroyeur® en is tegenwoordig een van de wereldwijde marktleiders op het gebied van sanitaire installaties. Onze producten staan voor kwaliteit en technisch vakmanschap, "made in France" en voldoen aan de strengste eisen, terwijl ze altijd blijven voldoen aan de verwachtingen van onze klanten.

Om dit resultaat te bereiken, ontwikkelen onze onderzoekers en ingenieurs voortdurend innoverende hightech producten, waarbij alle geldende normen voor milieu en techniek in acht worden genomen. Dankzij een geïntegreerd productieapparaat en de omvangrijke middelen die aan onderzoek en ontwikkeling worden besteed, is de SFA Group via de eigen filialen of via distributeurs wereldwijd aanwezig met een compleet assortiment fecaliënvermalers en vuilwaterpompen.

SFA Benelux is een 100% dochter van de Franse SFA Group. Zij verzorgt de verkoop, marketing, distributie en service van drie innovatieve topmerken in de Benelux: Sanibroyeur®, SaniLife®, Kinedo® en Grandform®.

SFA Benelux levert uitsluitend via groothandels en de sanitaire vakhandel. Deze worden o.a. ondersteund door trainingen, promotiematerialen, verkoopacties en mediacampagnes. De eigen servicedienst staat geheel tot hun beschikking.

SFA Benelux is gevestigd in Echt (Nederland), waar zij tevens een showroom heeft. In het Experience Centre kunnen (op afspraak via een dealer) de douchecabines van Kinedo® en de whirlpools van Grandform® worden getest.               

1958 : Na de start van de firma met het ontwerpen van installaties voor waterzuiveringsstations, bracht SFA Group een revolutie teweeg op de sanitaire markt door een fecaliënvermaler voor wc's te ontwikkelen. Dankzij dit product - de Sanibroyeur® - is het tegenwoordig mogelijk om overal in huis een wc, badkamer, keuken of washok te installeren, zonder grote werkzaamheden.

1970-1980 : Gesterkt door het succes in Frankrijk, breidt SFA Group de verkoop uit over heel Europa en Noord-Amerika. Tegelijkertijd onderscheidt SFA Group zich van de andere fabrikanten in deze industriële sector, door de eerste reclamecampagnes op de televisie te lanceren.

1990-2000 : SFA Group is een van de eerste industriële groepen in Frankrijk die zich inzet voor een hoogwaardige veiligheidskeuring. De productieplaatsen krijgen als één van de eerste fabrieken een ISO-certificatie. De SFA Group verbreedt zijn activiteiten, maar blijft tegelijkertijd geconcentreerd op de sanitaire sector.

2008 : De SFA Group viert het 50-jarig bestaan van haar innovaties.

Alle SANIBROYEUR® producten worden ontwikkeld en geproduceerd in Frankrijk. De fabriek in Brégy is de historische fabriek van de Group SFA: Hier werden de beroemde elektrische toiletten geproduceerd die de basis hebben gelegd voor de internationale faam van de group SFA. De fabriek in Brégy heeft zowel de ISO 9001 certificatie.

Maak (opnieuw) kennis met onze reclamespotjes van de afgelopen 30 jaar! Video

Een overzicht van enkele referentieprojecten - Achter elke deur een Sanibroyeur®!

Een wastafel op elke gewenste plek - Kloostergemeenschap – Zusters van H. Vincentius à Paulo (B)

In deze slaapkamer in een Belgische kloostergemeenschap is een Sanibroyeur® Sanispeed vuilwaterpomp mooi weggewerkt in een onderkastje van de wastafel. Een reguliere afvoer is vanwege een te klein verval richting de standleiding niet mogelijk. Nu wordt het vuile water van de wastafel door de Sanispeed® vuilwaterpomp afgevoerd over een grote afstand naar het centrale riool. Voor de bewoonster van deze kamer betekent deze voorziening extra privacy en comfort.

Kijk voor meer informatie over de eigenschappen van de Sanispeed® vuilwaterpomp hier.
 

 

Praktisch en overal te gebruiken - Mobiele badkamer - Merksem e.o. (B)

Deze mobiele badkamer wordt verhuurd als tijdelijke oplossing wanneer de eigen badkamer verbouwd wordt, of wanneer men extra faciliteiten nodig heeft in verband met een feest of bijeenkomst. Men hoeft geen buren of familie te storen en kan in alle privacy douchen en gebruik maken van de sanitaire voorzieningen. De installateur kan daardoor rustig de tijd nemen om de nieuwe badkamer te plaatsen.

De badkamer is voorzien van een toilet, douche, wastafel en verwarming,  en is overal te gebruiken, mits er een watertoevoer en riolering in de buurt aanwezig is. Achter het toilet is een Sanibroyeur® Sanipro fecalïenvermaler geplaatst  (weggewerkt achter een wand) die het afvalwater van toilet, douche en wastafel vermaalt en verpompt naar het riool of een septic tank.

Kijk voor meer specifieke informatie over de Sanipro® hier.
 

 

Linnenkamer onder rioolniveau: eenvoudig te realiseren met Sanibroyeur® Sanicom 1

In verzorgingshuis Het Meulenbelt te Almelo zijn enkele linnenkamers gerealiseerd ten behoeve van de plaatsing van wasmachines en -drogers. Één van deze linnenkamers is gelegen onder rioolniveau waardoor er problemen waren met de afvoer van het spoelwater. Miele Professional heeft daartoe samen met SFA Benelux BV de perfecte oplossing gevonden in de vorm van een Sanicom® 1 opvoerinstallatie voor het opvoeren van het afvalwater naar het hoger gelegen riool.

De Sanicom® 1 is een professionele vuilwaterpomp die ideaal is voor gebruik in intensieve toepassingen, zoals in de horeca, industrie of detailhandel. Ook kan de Sanicom® 1 gedurende een korte periode afvalwater met een temperatuur tot 90°C verpompen.

Voeg extra comfort toe aan uw woning - badkamer op zolder - Tilburg (NL)

Een huishouden met opgroeiende kinderen brengt dikwijls een fileprobleem in de badkamer met zich mee. Een extra badkamer op een (zolder-)kamer is een relatief eenvoudige oplossing. Op deze zolder is een extra badkamer toegevoegd met daarin een Sanibroyeur® Sanicompact Star compact toilet met ingebouwde fecaliënvermaler. Dankzij de kleine afvoerleiding van slechts 32 mm zijn er geen grote verbouwingswerkzaamheden nodig om het toilet te plaatsen en zijn de leidingen eenvoudig weg te werken. Ook een inbouwreservoir is niet nodig dankzij een directe aansluiting op de waterleiding, hetgeen veel plaats en afwerkingswerkzaamheden bespaart. Meer informatie over het compact toilet Sanicompact® Star leest u hier.

 

Een toilet op elke gewenste plaats - Schoonheidssalon - Isis Health & Beauty - Sijsele (B) 

In deze beauty-salon is gebruik gemaakt van het Sanibroyeur® Sanicompact C48 ECO+ compact toilet met ingebouwde vermaler gebruikt om een extra toilet te creëren. Door gebruik te maken van deze mogelijkheid konden de verbouwingswerkzaamheden tot een minimum worden beperkt. De inbouw van het compact toilet was ook zeer eenvoudig, daar deze rechtstreeks op de waterleiding kan worden aangesloten. Het toilet wordt naar volle tevredenheid gebruikt door de bezoekers van de schoonheidssalon. Voor meer gedetailleerde informatie over de Sanicompact® C48 ECO+ klik hier.

 

Ook in een caravan of camper een toilet! - D&G Motorhomes - Sint-Katelijne-Waver (B)

De luxe motorhomes die gebouwd worden door D&G Motorhomes in Sint-Katelijne-Waver zijn van alle gemakken voorzien, zoals slaapplaatsen, een keukenblok en woonkamer. Natuurlijk hoort daar ook een toilet bij. De Sanibroyeur® Sanicompact C48 ECO+ leent zich dankzij haar compacte afmetingen uitstekend voor plaatsing in een motorhome, waarbij de afvoer wordt aangesloten op een reservoir. Doordat de inhoud van het toilet wordt vermalen, is er meer ruimte in het reservoir.

 

Realiseer een toilet zonder grote verbouwingswerkzaamheden - Appartementen in monumentaal pand - Ter Apel (NL)

In dit monumentale gebouw zijn meerdere hoogwaardig afgewerkte appartementen gerealiseerd. Vanwege monumentenzorg was het niet mogelijk om de riolering zonder meer door het hele gebouw door te trekken, vandaar dat is gekozen voor een oplossing in de vorm van de Sanibroyeur® Sanicompact Comfort ECO+, een modern design hangcloset met ingebouwde vermaler. Het toilet kan rechtstreeks worden aangesloten op de waterleiding, waardoor geen extra inbouwreservoir benodigd is.

 

Betrouwbaar en zeker, ook voor het verpompen van grote hoeveelheden afvalwater - Kinki Kappers - Utrecht (NL)

Bij dit filiaal van de ultrahippe kapsalon Kinki in Utrecht is gekozen voor een Sanibroyeur® Sanispeed vuilwaterpomp voor het wegpompen van afvoerwater uit de vier spoelbakken. Daardoor hoeft er maar één afvoerleiding geplaatst worden en is men zeker van een constante afvoer van water, ook wanneer alle vier de spoelbakken tegelijkertijd worden gebruikt. Kijk voor meer informatie over de Sanispeed® vuilwaterpomp hier.

Foto's zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet zonder uitdrukkelijke toestemming van SFA Benelux worden gebruikt of verveelvoudigd op welke wijze dan ook.