FAQ

Zelfs als u een septic tank heeft, is het heel goed mogelijk om een Sanibroyeur® fecaliënvermaler te installeren. De vermaler heeft alleen een mechanische werking (vermalen en opstuwen) en functioneert geheel zonder chemische producten. Hij kan dus prima gecombineerd worden met een septic tank.

Voor de afvoerpijpen kunt u klassieke PVC-buizen gebruiken.

Een van de grote voordelen van de vermalers en vuilwaterpompen van Sanibroyeur® is dat het merendeel van de producten voor de afvoer genoeg heeft aan een buis met een zeer kleine diameter (van 22 tot 32 mm, hoewel sommige grote vuilwaterpompen zoals de Sanicubic een DN50-afvoerpijp gebruiken), zodat er geen grote werkzaamheden nodig zijn.De aanbevolen afvoerdiameter kan verschillen, afhankelijk van het soort apparaat. Raadpleeg de verschillende productpagina's van de site om te kijken welke diameters voor u het meest geschikt zijn.

Iedere afvoer in stijgende verticale lijn moet zo dicht mogelijk bij het apparaat beginnen, dat wil zeggen dat het beter is om te beginnen met het verticale deel van uw leiding. Indien u echter begint met een horizontale leiding voordat de afvoer verticaal omhoog gaat, mag deze niet langer zijn dan 30 cm. Vanaf het hoogste punt van de afvoer dient u een afschot van minimaal 1% in acht te nemen (op het horizontale deel) voor de leiding die naar de hoofdafvoer van de riolering leidt. Wij raden u aan om op het laagste punt een aftapkraan te in bouwen om het onderhoud te vergemakkelijken (zodat bij reparaties de afvoerleiding kan worden afgetapt). Om overheveling te voorkomen, raden wij u aan om op het hoogste punt een vacuumafsluiter te monteren of om na het hoogste punt een afvoerpijp met een grotere diameter aan te sluiten.

Om een Sanicompact te kunnen gebruiken, moet de minimale druk van de watertoevoer 1.7 bar bedragen. Als de druk van uw watertoevoer lager is, dan raden wij u aan om een klassieke toiletpot te installeren waarachter u een aanpasbare vermaler kunt plaatsen van het type Sanibroyeur X2 of Sanipro.

Een Sanidouche is een opvoerpomp waarmee het afvalwater van een douche of wastafel afgevoerd kan worden. Om een goede werking van het apparaat te garanderen, moet het midden van de doucheafvoer minimaal 8 cm boven de vloer liggen. Als deze hoogte niet in acht wordt genomen, dan kan het zijn dat het water terugspoelt naar de douchebak. Wij raden u ook aan om een terugslagklep aan te brengen op de afvoer van andere sanitaire voorziendingen die op de Sanidouche worden aangesloten (bijvoorbeeld op de afvoer van de wastafel). Voor meer informatie kunt u de handleiding van dit apparaat downloaden vanaf de pagina van het product of contact opnemen met onze technische dienst via +31 475 487 100. De technische dienst is bereikbaar van maandag tot vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur.

Bij alle Sanicompact® toiletten wordt het water toegevoerd via een elektromagnetische klep, er is dus geen waterreservoir. Het waterverbruik per cyclus is 1.8l/3l of 3.8l/5l, afhankelijk van het model Sanicompact®. De druk van de watertoevoer moet minimaal 1.7 bar bedragen, om te garanderen dat de Sanicompact® goed wordt doorgespoeld.

De regelgeving zegt dat alle voorzieningen met fecaliënvermaler of vuilwaterpomp moeten worden afgevoerd in het riool. Tevens dient de afvoerleiding van de fecaliënvermaler of vuilwaterpomp direct worden aangesloten op de standleiding.

Een Sanibroyeur® heeft geen bijzonder onderhoud nodig, maar om u te verzekeren van jarenlange goede en trouwe diensten, raden wij u aan om uw vermaler regelmatig te reinigen en te ontkalken.De Sanibroyeur® ontkalker is speciaal ontwikkeld om de kalkaanslag te verwijderen zonder het interne mechanisme van uw apparaat te beschadigen. Hoe vaak u moet ontkalken is afhankelijk van de hardheid van het water in uw regio. Als u in het bezit bent van een Sanicompact kunt u klassieke producten gebruiken om uw toiletpot schoon te maken. Let er echter wel op dat u geen ontstoppingsproducten of andere zuren gebruikt die het interne mechanisme van uw compact toilet zouden kunnen beschadigen.

Het doorspoelen van het toilet zet meestal 2 tot 3 maal een cyclus in werking die iedere keer 1 tot 2 seconden duurt. Als uw apparaat langer draait dan gewoonlijk, kan het zijn dat het rubberen vlottersysteem van uw apparaat gereinigd / ontkalkt moet worden. U kunt hiervoor witte azijn gebruiken of, nog beter, de speciale Sanibroyeur® ontkalker: haal de stekker van uw apparaat uit het stopcontact en giet vervolgens 2 liter van het product in de toiletpot. Laat dit enkele uren inwerken, steek vervolgens de stekker weer in het stopcontact en trek de wc door.

Het geluidsniveau van een Sanibroyeur®, uitgedrukt in decibels, kan verschillen al naar gelang de installatie, het type apparaat en vooral de omgeving (een wel of niet betegelde ruimte, afmetingen en geometrie van het vertrek). Daarom geven wij geen waarden in decibels aan voor onze apparaten. Vergeleken met de eerdere modellen is het geluidsniveau van de nieuwe serie Silence echter met 10dB verlaagd. Bovendien is het van essentieel belang om de installatie-adviezen te respecteren om te voorkomen dat geluidstrillingen zich uitbreiden (geen contact tussen de vermaler en de muur, geluiddempende blokjes onder de bak, tussenruimtes bij de bevestigingen van de afvoerleiding). U kunt er ook voor kiezen om een geluiddempend isolatiemateriaal aan te brengen tussen de vermaler en de vloer en/of de muur, voor nog meer geluidsisolatie en wooncomfort.

De levensduur van een Sanibroyeur® is vooral afhankelijk van een goede installatie en een juist gebruik. Bij normaal gebruik schatten wij de levensduur op gemiddeld 10 jaar, zonder dat u noemenswaardig onderhoud aan het apparaat hoeft te plegen.

Sanivite®, Sanispeed® en Sanicubic® Pro zijn apparaten die speciaal ontwikkeld zijn voor keukens en wasruimtes.

Al onze fecaliënvermalers zijn geschikt voor toiletten met dit type spoeling. De pompen van Sanibroyeur® gebruiken zelfs maar heel kleine hoeveelheden water.

De fecaliënvermalers zijn bestemd voor het afvoeren van organisch afvalwater, fecaliën en toiletpapier. De vuilwaterpompen verpompen uitsluitend huishoudelijk afvalwater. De fecaliënvermalers en de vuilwaterpompen zijn niet bestemd voor het vermalen of afvoeren van etensresten en sanitaire producten (zoals tampons, maandverband, condooms en vochtige doekjes).

U kunt de handleidingen van onze apparaten direct op deze website vinden, in het downloadgedeelte.

Controleer of de stekker van het apparaat wel in het stopcontact zit en of er stroom op staat. Het kan zijn dat een vreemd voorwerp het apparaat blokkeert. U kunt dit vreemde voorwerp eventueel zelf verwijderen. Hiervoor dient u de stekker uit het stopcontact te halen - BELANGRIJK - voordat u begint en haal vervolgens de vermaler van de toiletpot. Verwijder met behulp van een schroevendraaier het voorwerp dat verhindert dat de messen gaan draaien. In alle andere gevallen dient u contact op te nemen met de dichtstbijzijnde monteur.

Wij raden u aan om contact op te nemen met onze technische dienst via +31 475 487 100.

SFA is fabrikant en verkoopt dus niet direct aan particulieren. Wij kunnen u dus geen verkoopprijs doorgeven. U kunt u hiervoor tot uw dichtstbijzijnde detailhandelaar wenden, die u alle inlichtingen kan verstrekken. De lijst is beschikbaar op onze website via deze link.

De 2-jarige fabrieksgarantie op ieder apparaat is geldig onder voorbehoud van een correct gebruik en een juiste installatie conform onze installatievoorschriften.

Aangezien SFA fabrikant is, leveren wij niet direct aan particulieren. Wij kunnen u dus geen verkoopprijs doorgeven.

U kunt onze producten via de groothandels in sanitaire artikelen verkrijgen. Het merendeel van onze producten is binnen 48 uur leverbaar.

Wij raden u echter ten zeerste aan om contact op te nemen met het dichtstbijzijnde verkooppunt, omdat het product hier misschien wel op voorraad is.

De SFA producten worden verkocht in verschillende distributiekanalen. De Doe-Het-Zelf producten zijn beschikbaar in de bouwmarkten. Daarentegen, zijn de professionele producten, waarbij vakkundige installatie nodig is door een professional, alleen beschikbaar bij de professionele sanitairgroothandel.

Al onze producten worden geleverd in de kleur wit. Alleen de Sanicompact® Star, Sanicompact® 48 en Sanicompact® Luxe zijn leverbaar in twee kleuren: wit of pergamon.